INBRENG VOORWAARDEN

April 2020
ER WORDT OP DIT MOMENT GEEN KLEDING INGENOMEN!

AANPASSINGEN per 1 december 2019

We nemen geen kinderkleding meer in. 

AANPASSINGEN per 1 juni 2017:

We nemen doorlopend kleding in en prijzen wekelijks nieuwe kleding. Ingenomen kleding hangt een seizoen en gaat dan in de uitverkoop. Na deze periode gaan de restanten naar het goede doel. Gehangen kleding gaat aan het einde van het seizoen in de uitverkoop. Als u de restanten terug wilt kunt u dit voor de sale zelf aangeven per mail. De kosten voor het uit halen van deze kleding bedraagt € 3,50. Vanaf meer dan 20 retour artikelen komt er per 10 artikelen € 1,00 aan uithaal kosten bij. De uitgehaalde kleding dient binnen twee weken te worden opgehaald. Na deze datum wordt de kleding aan een goed doel geschonken.

Wat nemen wij in:

* merk kinderkleding > mt 74 (kleiner in overleg)
* merk dameskleding  (hip, in uitstekende staat en niet ouder dan 2 seizoenen)
* merk schoenen (passend in huidige modebeeld, van goede kwaliteit en in nieuwstaat)
* accessoires - leren tassen, merk sjaals, merk zonnenbrillen


Hoe werkt het:

Iedereen kan kinder- en dameskleding inbrengen vanaf maat 74. De kleding moet van de duurdere merken zijn en in het huidige modebeeld passen.
Breng je voor de eerste keer kleding in? Maak dan een afspraak, zodat we de kleding de eerste keer samen kunnen doornemen.
Daarna kun je zonder afspraak kleding inleveren. We proberen de kleding zoveel mogelijk bij inbreng na te kijken. Houd dus rekening met wat extra tijd bij het inbrengen. Goed selecteren thuis vermindert de wachttijd aanzienlijk!

De ingebrachte kleding wordt in principe op volgorde van binnenkomst gehangen; naar eigen inzicht kunnen wij daarvan afwijken.

Alle artikelen die ingenomen worden, worden in ons computersysteem ingebracht. Je ontvangt een vast klantnummer en inloggegevens bij de eerste keer dat je inbrengt.Zodra de inbreng geprijsd is, ontvang je een overzicht van de ingebrachte artikelen per mail. Je kunt de verkopen en je voorraad volgen als je inlogt op onze website bij ' inloggen klantdeel'. 

De opbrengst van de verkochte artikelen kan op ieder gewenst moment worden opgevraagd en uitbetaald. Bij het contant laten uitkeren van bedragen boven de € 50 dien je dit minimaal 24 uur van te voren aan te geven; uit veiligheidsoverwegingen hebben wij namelijk maar een beperkte hoeveelheid geld in de winkel.

Lees onderstaande voorwaarden goed door.
Mochten er onverhoopt nog vragen zijn dan kun je natuurlijk contact met ons opnemen.

Algemene Voorwaarden (per 1 juni 2017) 

Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle verkopen tenzij anders schriftelijk is medegedeeld.

De inbreng:

In te brengen kleding en artikelen moeten voldoen aan de volgende voorwaarden:

  •  Alle kleding dient schoon, gewassen en gestreken aangeboden te worden en in uitstekende staat te verkeren. Dus zonder vlekjes, gaatjes of pluisjes. Schoenen trendy en in nieuwstaat.

  • Merkkleding en -schoenen uit het midden/hoogsegment; geen kleding van winkelketens als H&M, C&A, Prenatal, HEMA, Coolcat, MEXX,  etc.

  • Kleding dient niet ouder te zijn dan 2 seizoenen en passend in het huidige modebeeld.


Villa Viva/Sam Sam Oudenbosch beoordeelt welke kleding/artikelen in aanmerking komen voor verkoop en bepaalt de verkoopprijs.
Deze kan in sommige gevallen tussentijds worden aangepast. De inbrenger ontvangt 40% van de verkoopprijs van ieder verkocht artikel. (21% dragen wij af aan de belasting, 39% is voor Villa Viva/Sam Sam Oudenbosch).

Zodra je inbreng geprijsd is ontvang je per mail een overzicht met de gehangen/geplaatste artikelen. Indien er artikelen niet worden ingenomen staat dat in de opmerking van deze mail vermeld en kun je ze binnen 2 weken ophalen. Artikelen die niet opgehaald worden binnen de gestelde termijn, gaat afhankelijk van de staat naar het goede doel of kleding container.

De afwikkeling van een periode:
De retourdatum voor de kleding is eind van het seizoen, 15 september of 15 maart.
Aan het einde van een periode wordt kleding tot 50% afgeprijsd (uitverkoop).

Daarna zijn er 2 mogelijkheden:

  • Restant niet verkochte artikelen achterlaten voor het goede doel. Je hoeft niets te doen. De opbrengsten voor kleding die verkocht wordt tot het moment dat het goede doel deze komt ophalen komt ten gunste van jou als inbrenger.

  • Restant of deel van niet verkochte artikelen ophalen voor de einddatum. Voor het eruit halen van de artikelen vragen wij € 3,50 administratie- en verwerkingskosten. Vanaf meer dan 20 retour artikelen komt er per 10 artikelen € 1,00 aan uithaal kosten bij. Mail minimaal 5 dagen van tevoren wanneer je het komt ophalen; dan zetten wij het voor je klaar. Na de einddatum wordt alle kleding (ook de uitgezochte en niet opgehaalde retourkleding) aan het goede doel geschonken.


Het opgebouwde saldo kan:

  • blijven staan en in de winkel gebruikt worden voor de aankoop van artikelen (nieuw en 2ehands) in de winkel

  • contant opgehaald worden in de winkel (vooraf aangeven bij bedragen boven de €50,-!)

  • overgemaakt worden (we hebben hiervoor je volledige IBAN rekeningnummer nodig!

Je tegoed kan tot 1 jaar na verkoop van de kleding opgevraagd en uitgekeerd worden. De inbrenger is zelf verantwoordelijk voor het opvragen hiervan. 
Uitkering kan contant of per overschrijving. Na de gestelde termijn van 1 jaar vervalt het tegoed aan Villa Viva/Sam Sam Oudenbosch.

Kleding wordt doorlopend ingenomen en geprijsd. Hou bij het inbrengen rekening met het seizoen waarin je kleding brengt. Winterkleding wordt ingenomen vanaf eind augustus. Zomerkleding wordt ingenomen vanaf eind februari. Kleding wordt op volgorde van binnenkomst gehangen. Wij kunnen daar naar eigen inzicht van afwijken.

Opslag
De verkoop geschiedt op basis van “verkoop in consignatie”. Dat betekent dat de kleding/artik eigendom blijft van de inbrenger tot het moment van verkoop.
De opslag van de kleding is voor risico van de kledinginbrenger, de kleding is niet verzekerd tegen water- en brandschade of diefstal. Ten aanzien van eventuele beschadigingen, diefstal of verloren gaan van de ingebrachte kleding zullen wij derhalve geen verantwoording aanvaarden.

Kleding valt doorgaans onder je inboedelverzekering ook als deze niet thuis hangt, wil je dit zeker weten, check het dan bij je eigen verzekeraar. 
Inbrengen van kleding/artikelen betekent akkoord gaan met bovenstaande voorwaarden.